Nyt vauvauinnin ”konkarina” (eli jo toiselle kaudelle siirtyneenä) ajattelin kirjoitella hieman muistiin ohjeita ja vinkkejä jotka olisivat olleet minulle avuksi. Nämä ovat vain vinkkejä jotka toimivat meille, ensisijaisesti kannattaa noudattaa uinnin vetäjän ohjeita sekä uimahallista/ kylpylästä saatuja vaatimuksia.

  1. Rentoudu ja hengitä syvään. Jos vauva aistii hänen uimakaverinsa, oman itsensä jatkeen hermostuvan ja pelkäävän pudottamista ja vettä niin vauva itsekin hermostuu ja alkaa pelkäämään.
  2. Itse altaaseen ei koskaan vahinkoja sattunut, altaan reunalla odotellessa mahdollisuudet ovat kuitenkin vielä mihin vain. Odotellessa ollaan kuitenkin paikoillaan jonkin aikaa. Itse hyödyin kertakäyttöisestä uimavaipasta normaalin uimavaipan lisäksi.
  3. Rauhallisuutta siirtymisiin ja turvallisuus ennen kaikkea. Altaan reunalla on liukasta ja jos vauva on turvakaukalossa pyyhkeisiin peiteltynä niin turvavyöt on hyvä olla siirtymisissäkin kiinni.
  4. Jossei turvakaukaloa saa uintiin mukaan, niin monesta hallista löytyy bumbo-istuimia vauvoille ja sain vinkin myös ikeakassista vauvan väliaikaisena laskupaikkana.
  5. Itselle istuva, helposti puettava uimapuku! Uimapuku on pystyttävä usein pukemaan yhdellä kädellä, vauvan hermostuessakin. Istuvuus on myös tärkeää. Altaalla saatetaan ottaa kuvia perhealbumiin, ja on kurjaa jos päätyy perhealbumiin kyseenalaisen avonaisessa kaula-aukossa vauvan päättäessä raottaa maitobaaria hieman enemmän esiin.
  6. Kantoliinojen hyödyntämisestä. Itsellä käytössä sidottava vesiliina, josta oli alkuvaiheessa hyötyä kun vauva oli tottunut olemaan lähellä ja pääsi pyyhkeen alle lämmittelemään. Vesirengasliinasta olisi ollut ehkä enemmän hyötyä. En suosittelisi aloittelevalle liinailijalle vesiliinaa, sillä materiaali ja märkä vauva yhdistelmä on haastava.
  7. Uimalasit. Niistä oikeasti on hyötyä. Itse aina jossain vaiheessa kuitenkin innostun sukeltelemaan ja puhaltelemaan kuplia vauvan vatsaan ja no… kloorivesi ärsyttää silmiä. Tuliko kenellekään yllätyksenä?

Bonusvinkkinä. Jos vauvauintiin sisältyy vedenalaista kuvausta. Harjoittele sukellusta ennen kuvausta, vaikka ilman vauvaa. Ja ne keuhkot on hyvä puhaltaa tyhjäksi ennen sukellusta että pääsee alas. Tähänkin sopii myös kohta 5.

Siinä minun vinkkini vauvauintiin. Jos tiedät itse parempia, unohdin jotain saa laittaa kommenttia!

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s